torsdag, mars 20, 2008

Konvertering av videosnutter

Har jobbet noen dager med visning av videosnutter mm i Windows (XP) og Linux. Jeg har beskrevet framgangsmåter ved å følge denne lenka.

Resultatet av arbeidet ble kort fortalt:
Linux-plattformen kan man vise de aller fleste former for videoformater og får både lyd og bilde i standardprogrammene. Riktignok sliter disse i forhold til å få lyd i 3gp-formatet (formatet mange mobiltelefoner bruker til sine videoer). 3gp-filer vises uten lyd i Mplayer og andre filmframvisere med unntak av Realplayer som viser film med lyd. (Her er bakt inn codecser som ikke er tilgjengelige i andre visere for Linux).
Linux har et greit konverteringsprogram, Mencoder, som setter sammen flere videosnutter til en film/video og endrer fra mange ulike formater til AVI. Dette programmet klarer ikke å få til konverting av lyd i det overnevnte 3gp-formatet.
Jeg konkluderer med at Mplayer egner seg til det meste, men det er lurt å ha RealPlayer installert for det man ikke får vist i Mplayer.

Windows (XP)

Her er det lurt å bruke Mplayer for windows, den tar de fleste formater, spesielt dem som er bearbeidet/konvertert til andre formater i Linux, her sliter nemlig Windows mediaplayer. Konvertering av filer skjer i Prism og her kan man gjøre det meste, konvertere til de fleste kjente formater også MOV som brukes i Apple-produkter (Mac). Jeg kombinerer Linux og Windows. Lager AVI-format av 3gp-filer (med lyd) i Windows og bearbeider dem til en fil i Mencoder (Linux). Da slipper jeg å bruke andre filmprogrammer som lager videofilmer som nærmer seg gigabyten i størrelse.

Har man en windowsmaskin og en Linuxmaskin kan man gjøre alt!

Videosnutten under er tatt med en Nokia 6100 i 3gp-format konvertert over til avi i programmet Mencoder. Videoen er uten lyd siden jeg sliter med rett codec til FFmpeg og Mencoder! (20.mars 2008)



Ingen kommentarer: