fredag, mars 21, 2008

Påsken som ble hvit

Våren forsvant og her er vinteren igjen på visitt!
Paaske08


Da ble det snø igjen og hvilke mengder! Kram tung snø i våtbeltet her i sør.

Det har vært en påske med alle slags værforhold. Jeg har vært fire turer på sjøen i kajakken. Paddlet i is og paddlet i bølger fra tre kanter. Surfet på hekksjøen til båter og truffet min far mens han seilte årets første seiltur på fjorden. Nå sitter jeg med gnagsår etter tindebestigningen av Uglebonuten (136 moh)

Påsken startet med dugnad på Granestua sammen med Vemund. Det var mye folk og mange vaffler som ble stekt. Nå står høytiden for tur med Langfredagsmesse i St.Fransickus kirke og påskenatts virgilie i samme kirke. Det er meldt kaldt vær 1.Påskedag, så kanhende blir det årets første skitur.

Under påskenattsmessen (virgilien) ble et burmesisk ektepar og deres eldste sønn døpt og fermet. Tradisjonen tro påskenatt ble de kledd i hvite dåpsdrakter etter dåpen.

Det ble skitur 1.påskedag i 50 cm nysnø og nyoppkjørte løyper i terrenget rundt Granestua. Berømmes skal frivillige løypemannskaper som hadde trosset fridager og skapt flotte forhold for dem som ville finne fram skia. Det var gjort en kjempejobb. Tung snø hadde ført til mange trevelt og løypemannskapene hadde brukt motorsaga flittig. Takk til dere!

Ingen kommentarer: