søndag, mai 06, 2012

Treningleir i Silkeborg

Høyt ambisjonsnivå, gode erfaringer og magnetisk tiltrekningskraft til padlesportens danske Mekka, førte 10 treningsvillige padlere til treningsleir i Silkeborg rett før påsken 2012.

Er man på treningsleir, er det itto knussel. Et strengt regime regjerer og to daglige økter er obligatoriske. Silkeborg er valgt både fordi byen er Arendals danske vennskapsby og har samtidig et av skandinavias største padlemiljøer. En morgen kan man treffe 70 padlere på de danske åer.

Vi reiste nedover torsdags i middagstid for å rekke ferja som denne gangen gikk fra Larvik. Seint om aftenen ankom vi Danhostel Vandrehjem (Silkeborg vandrehjem) og rommene stod klare for oss. Neste morgen var morgenmaten bestilt og den er i særklasse, ingen over, og ingen ved siden av. Etter morgenmad (frokost) var det i båtene for å kjenne på følelsen. Det ble raskt en tur ned til Himmelbjerget på de raskeste av oss. Ettermiddagsøkta ble en rundtur langsetter sivkantene på jakt etter et yrende fugleliv og vakre opplevelser.
Vidar R. hadde ordnet i stand en kjøttgryte som vi alle nød denne fredagen.

Gressplenen foran oss og langs elva var dekket av 13 kajakker fra Arendal. Da vi kom tilbake etter økt nummer to på fredagen så vi til vår store glede at det var langt flere kajakker på plenen. Det viste seg at fire kajakklubber fra Århus hadde sin vårsamling denne helga og vi kunne oppsummere med over 50 kajakker til sammen. Endel av dem var toere. Vandrehjemmet var fyllt opp av padlere i alle aldre, ferdighetsnivå og farsonger.

Morgenmaten på lørdagen var matsalen fullsatt av padlere i alt fra tørrdrakter til ullundertøy. Man var klar for dyst og nye svette turer i egen båt, eller en av testbåtene vi hadde med oss. Flere valgte den siste varianten og alle fikk prøve båter de fikk utfordringer i.

Lørdagskvelden ble det bankett med den nydeligste hjemmelagede maten og 60 padlere benket rundt bordene. Danskene overrasket oss ved at de var ihuga brettspillere og tilbakte resten av kvelden foran ulike spillbrett. Litt tidligere hadde Helge stått for litt underholdning da han prøvde seg på noe han viste han ville ha problemer med å klare, men han har badetradisjoner i Silkeborg, så han fornekta seg ikke og fikk noen turer i vannet etter sekunder i altfor smale båter.

Søndag var satt av til langturdag. Det ble en tur etter ruta til "Tour de Fiss" (Fra filmen Klovn the Movie). Vi padlet til Rye, pauset der, før vi padlet tilbake til den idylliske Ålekroa hvor vi hadde utendørsmåltid i solsteika. De fleste nøt kjølig drikke og bedre kan man ikke ha det når man er tørst etter 25 km padling.

Da kajakkene seinere på kvelden var lastet på hengeren gjorde man opp status. Den med flest km hadde mer enn 120km, selv hadde jeg 110 og der lå brorparten av oss.
Vi hadde opplevd Silkeborg i nydelig vårvær og nesten ikke motvind i det hele tatt.
I ettertid har kroppen hatt godt av langkjøret. Pulsen ligger der den skal på langøkter i motsetning til før treningsleiren.

Fil med mine treningsresultater med puls og kart kan du skue her


treningsleir2012


1 kommentar:

seabird sa...

hej Frode,

Glæder mig til, at se jer til TDG om 10 dage, vi har lige været til fortræning på Gudenåen. Ville advare imod RIGTIG MEGET gras i slutningen af forskellige søer og på selve åen.... Gør alt hvad I kan finde på for, at beskytte jeres ror.

Mvh.

Fylkir Sævarsson

www.icekayak.com