onsdag, september 25, 2013

Telemarkspadlern 2013

søndag 22. september 2013 18:41 (artikkel skrevet på Arendal kajakklubb sin hjemmeside)
Bronseplass til en frisk og uthvilt Morten Padler Paulsen og 4.plass til Helge Olaf Bergemann, er den korte oppsummeringen av årets Telemarkspadleren 2013.
For fire Arendalspadlere gikk løpet fra Notodden Industripark til Nordsjø ferieland på Akkerhaugen i Telemark.
Morten Paulsen på pallenDet ble en motvindsregatta dette året i motsetning til den sterke vinden i ryggen året før. De fleste padlerne drømte nok om en rask siste-mil, men det var ikke så mye strøm som en har opplevd tidligere år. 
Det ble soleklar totalseier til Mira Verås Larsen og vinnerne i herreklassen ble Tore Nilsen fra Søgne. Helge og Morten kunne lite gjøre med de to i tet, men gikk sterkt ut og hadde los på 2.plassen. Det var Helge som startet jakten på denne plassen, men mot slutten ebbet kreftene ut for kraftkaren. Da kom både Morten og karen som til slutt endte på 2.plass.  De hadde krefter mot slutten og kan styrke seg på flotte premier i form av eplesider fra Telemark. Både Frode Stiansen og Magnar Heggernes endte blant den beste tredjedelen av padlerne og fikk et flott spesial-drammeglass i premie.
Dette var den fjerde utgaven av Nye Telemarkspadlern. Over 100 deltakere møtte til dyst og enkelte deltok på grilling med en flott trylleoppvisning på kvelden. Pengepremier og to uttrekks-kajakker var blandt et rikholdig premiebord hvor alle deltakerne stilte likt så lenge de hadde gjennomført.
Arrangementet inngår i rekken av flotte arrangement og vi som deltok håper flere vil sette av 3. helg i september neste år til dette løpet.
En lur idè å ta med seg var bruktmarkedet. Mange fikk kjøpt bruk utstyr til en eventylig billig penge. Bakt "Jople" (bakt potet) var del av bevertningen etter løpet foruten deilige epler fra Telemark.
For egen del ble det et bevis på at konkurransen kom for kort tid etter Tour de Gudenå. Kroppen ville fart en stund, men så ble jeg ustødig, veltet etter 9km, kom meg raskt opp og videre, men tapte kontakten med gruppa jeg lå nær. Etter det ble det mer ustødighet og kom i må 15 min bak fjorårets tid og vet at jeg kan slå alle unntatt vinneren, han padlet racer, sprakk, men kom først likevel. Overskuddet manglet for min del!.
alt  alt

Ingen kommentarer: