fredag, september 14, 2007

Utdanningsledelse - Studium på UiO


Sitter nå på samling 8 av 10. Vi skal til med et samarbeidsmøte etter at vi har Skypet 23 sider og laget et utkast på fire sider.
http://www.ils.uio.no/

Hvordan jobbe effektivt, bli kjent og skrive på samme dokument. Vi bruker programmet Skype og Google dokumenter. Det er gratis. Skype har utlike tjenester, vi benytter oss hovedsaklig av chaten, men også konferansesamtaler. Vi kan snakke opptil 9 samtidig. Det går veldig greit.
For å bruke Skype må man laste ned et gratisprogram på 22Mb. Det innstallerer seg greit. Deretter er det å logge seg inn, eller opprette en konto dersom en ikke har det. Så er det bare å prøve seg fram.

Google dokumenter er 100% nettbasert. Også her er det lurt å lage seg en konto, da får en tilgang til en masse verktøy en kan bruke seinere. Det er nesten 3Gb lagringsplass, så det meste av arbeidet en holder på med kan en ha liggende ute så sant det ikke er sensitivt. Jeg bruker det til all min planlegging.
Vi har erfart at flere kan skrive på samme dokument samtidig siden vi gir hverandre redigeringstilgang. Utrolig å se hvordan et fellesdokument vokser.

Bilder viser Gudmund Hernes forelese om Læringskoalisjonen på Skolelederkonferansen i Juni 07. Denne konferansen inngikk i vår 6. samling.

Ingen kommentarer: